Hesselø

Hesselø nordvestspids

Hesselø er nok det mest isolerede sted i Danmark. Men den har alligevel noget af en historie. Lige fra at være hjemsted for en pirat, til en herremands sommersted med eksotiske dyr og planter. Hvis man vil læse mere om Hesselø fra en helt anden tid, kan bogen “HERREMANDEN En adelig families storhed og fald” varmt anbefales. Ulla og jeg var første gang på øen i 1972 og flere gange frem til 1983, alle gange kom vi derud i sejlbåd. Senere har jeg roet der ud og tilbage 4 gange i kajak, i 2003, 2010, 2012 og 2019 med forskellige ledsagere.

1980

Ulla havde aftalt med Grete og Hans (forpagterpar) at vi kom ud og måtte gå rundt på øen. Mens vi var der, var kutteren Tonny med forsyninger, mest tunge ting, da de også fløj fast til øen dengang. FL. Smith ejede øen, og der var fast forpagterpar på gården, og om sommeren feriegæster fra FL Smith. Herremandens jagthytte med det originale græstag, er tegnet af Martin Nyrup som også har tegnet Københavns Rådhus.

2003

2003 er første gang jeg ror ud til øen. På denne tur overnattede vi på stranden, og roede hjem næste dag. Hesselø har fået ny ejer, og på dette tidspunkt er der en opsynsmand på øen. Han er ikke begejstret for vores ankomst, og så helst at vi roede tilbage igen, det gjorde vi så ikke. Man må gerne opholde sig i op til et døgn på stranden. Men må ikke gå ind på øen, det fik vi så heller ikke lov til. Vi gik øen rundt langs stranden. Deltagere: Benny, mig selv + nogen fra Frederiksværk Ro & Kajakklub.

2010

En endagstur fra solopgang til solnedgang. Fyret blev renoveret af et par polakker. Vi prøvede at gøre os forståelig overfor dem, om vi måtte kikke op i fyret. Vi forstod det sådan, at det havde de ikke noget i mod. Så vi fik set øen lidt oppe fra. Jagthytten havde fået nyt tag, det oprindelige græstag var erstattet med tagpap. Dådyrene er der stadigvæk, som de også var i 1980. Der er rigtig mange Tejste og Sildemåger. Deltagere: Bodil, Jørgen og mig selv.

Se mere om Hesselø på siderne : 2012 Hesselø Rundt 2019 Hesselø Rundt

Originalt GPS spor kajaktur 2010