Natur/Inspiration

Et lille udpluk af mine arbejder gennem snart et helt liv. Kunst, Kunsthåndværk, man kan kalde det mange ting. Jeg har selv fremstillet det hele. Alle med naturen som inspiration. Meget forskellige er de, men også lavet over en lang periode. Vi begynder i nyere tid og går tilbage.

2019

Sølvmåge håndsvingfjer, bemalet træ 1,4 m

Hvalros hovede, lille bemalet Ahorn 32 cm høj, stort bemalet Ahorn, Birkefiner 54 cm høj.

Hvalsværd 175 cm. Birkefiner, polyesterbehandlet og bemalet

2018

På en kajaktur i Norge så jeg et hvalkranie på et hus. Jeg blev med det samme inspireret til at lave en tilsvarende udsmykning der hjemme. Det blev til en kunstnerisk hvalryghvirvel. En “Stjernerokke” som nok kun findes oppe i mit hovede. Og skydedørs håndtag som ribben. Håndtagene er 26 cm lange, bemalet ahorn. Ryghvirvlen er 110 cm på det længste sted. Og “Stjernerokken” er 110×75 cm. Begge dele er limet op i birkefiner, polyesterbehandlet og bemalet. Meningen med alle 3 ting er at de skal line ting der er fundet ved havet.

2017

Søpindsvin som mægler, top/kugle på trappe (bemalet Ahorn). Flyvende Vandrefalk i fuld størrelse, vingefang 105 cm. (Bemalet Ahorn)

Ederfugle, bemalet Ahorn

1995 – 2015 Fugle i Strandtræ

I 20 år levede jeg af og med Fugle i Strandtræ. Solgte til butikker i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Grønland. Jeg har ikke tal på, hvor mange jeg har lavet, men et sted omkring 35.000 enheder, er ikke helt ved siden af. Det var en god tid, se folk blive glade, og at man identificerer mig med Hundested, det gjorde mig stolt. Men alt har en ende, og det viste sig at Fugle i Strandtræ stoppede på det rigtige tidspunkt. Jeg havde i hele perioden hentet strandtræ ved Blåvandshuk. Men de sidste år var sløje, og nu er det ikke meget strandtræ der kommer ind.

1993

Starten til “Fugle i Strandtræ” kom med de 3 billeder, som hører sammen “Havlit, Hvinand, Ederfugl” (Ahorn, Azobe, nedbrudt Egetræ, billederne har A4 størrelse). Søkonge, en gave til Ulla (Ibenholt og Ahorn, længde: 8,5 cm). Havlit, en ud af mange forskellige andefugle (bemalet Thuja længde: 22 cm).

1991

Akvarel “Anholt 1989-91 Indtryk fra en periode på Anholt” 39×47 cm.

Pacificeret falkoner fugl )-: Jagtfalk (Pokkenholt, Palisander, Fyr, Azobe, Eg højde 33 cm)    Vandrefalk (Ibenholt, Ahorn, Eg)    3 Akvareller “Opskyl på en strand” hvert billede 34×34 cm.

1990

Mumiekasse, inspireret af de grønlandske mumier fra 1400 tallet fundet ved Qilakitsoq. Jeg fremstillede 7 forskellige kasser, som også blev udstillet på Grønland. Denne er lavet i Ahorn, Æbletræ, Ibenholt, Teaktræ og er 22×22 cm.

Lampe (Azobe, Ahorn, højde 32 cm.)

1987

Gave til Ulla, søpindsvin i Ibenholt med lettere bemaling længde 20 cm.

1975

Tur til Grønland, Disko Bugten og Godthåbs Fjorden, med 11 andre fugleinteresserede fra DOF. Skitser fra turen. Ulla fik en fedtsten af David, som jeg snittede på under hele rejsen, det blev til en lille bjørn, længde 5 cm.

Akvarel fra Arve-prinsens Ejland, Disko Bugten 24×33 cm.

1974

Akvarel af forstenet søpindsvin, ikke sidste gang jeg laver noget med søpindsvin 16×10,5 cm.

1970

Keramikskål og emaljesmykke lavet i PUK (Politiets Ungdomsklub, Klub 47, Tycho Brahes Alle, Amager), begge ting i rigtig 70’er stil . Keramikskål, mål over ørerne, 17 cm. 

1970 Sjællands Odde, mig selv 16-17 år gammel. Emaljesmykket havde en lang halskæde af gule sneglehuse, jeg fandt ved Sjællands Odde.

10 Replies to “Natur/Inspiration”

 1. Hej Jan
  jeg hoppede lige i stolen ved første øjekast på FB – savfisksværd i Hundested 🙂
  håber alt vel
  kh steffen
  +

  1. Hej Steffen
   Ja, det var lige det jeg håbede på, at få jer til at hoppe i stolen 😁
   Og tak det går fint.
   Hilsen Jan

 2. Jeg blev helt forelsket i et drivtømmer du havde lavet med et par grønlandssæler, og kunne vildt godt tænke mig et lignende værk, men de er ikke til at få længere?

  1. Hej Sascha
   Ja det har du ret i, jeg har ikke lavet nogle i en del år.
   Jeg udelukker ikke at jeg vil lave nogle på et tidspunkt.
   Men det kræver at jeg får fat i noget strandtræ, og det kniber det med nu.
   Jeg har en del motiver liggende, lige til at sætte ind i strandtræ.
   Hilsen Jan

 3. Hej Jan
  Har du stadigvæk fugle i strandtræ, som du sælger? Hvad er priserne på dit arbejde. Kan man komme og så på dine ting nogen steder?
  Med venlig hilsen
  Christina

  1. Hej Christina
   Nej, Jeg stoppede med Fugle i Strandtræ i 2015.
   Det er muligt jeg laver nogle på et tidspunkt?
   Jeg har ikke noget strandtræ nu, med et lille udvalg at motiver liggende.
   Hilsen Jan

 4. Hej Jan
  Har lige beundret dine fugle og andre kreationer.
  Laver du det ikke mere, de er simpelthen så flotte.
  Hilsen Kirsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.