Mit fotoudstyr til kajakturer

Sverige, Misterhult, Langskär

Jeg bruger Olympus OM Systemkamera på grund af størrelsen, det giver meget mere mobilitet. Når jeg er på kajaktur og har mad, telt, sovepose, tøj, og meget mere til en uge, er der ikke meget plads og rutte med i kajakken. Men alligevel får jeg plads til et E-Ml Mark ll eller et OM-1 kamerahus, 2 objektiver ud af følgende 4 objektiver: standard zoom 12-40mm f 2,8, vidvinkel zoom 7-14 mm f 2,8, zoom 12-100mm f4 og en 300mm f 4. Jeg har også altid et vandtæt kompakt kamera med, et Olympus Stylus TG-6. Som jeg har fremme når jeg ror. Der bliver også nogle gange plads til en drone DJI Mavic Air, men så er der også fuldt op.

Fotografering fra kajak i bølger er svært. Du er nød til at slibe pagajen, og så er du lost, hvis du får brug for et støttetag, og det har man jo altid brug for i bølger. Så det er en chance man tager for at få billedet i kassen. Jeg har endnu ikke fundet en måde hvor jeg kan have kameraet fastspændt, og aktivere det på en ordentlig måde, og få de billeder man gerne vil have.

Drone fotografering er nyt for mig. Jeg kan faktisk ikke lig oplevelsen af en drone, så jeg bruger den kun når der ikke er fremmede mennesker i nærheden. Man skal have et dronetegn eller et dronebevis afhængig af størrelse på din drone. Dronetegn kræver en mindre prøve, og en lidt større for dronebevis. Du skal også følge en del regler, blandt andet holde diverse lovpligtige afstande til huse, veje, mennesker, lufthavne m.m. Men du får et helt andet perspektiv, ser tingene på en ny måde. Det kræver en del øvelse, og jeg er langt fra, der hvor jeg gerne vil være.

Mit fotoudstyr sidst i 70erne, Olympus OM systen, hvor jeg ikke roede kajak (-: